1. <delect id="l2dqr"><em id="l2dqr"><address id="l2dqr"></address></em></delect><acronym id="l2dqr"><center id="l2dqr"><nav id="l2dqr"></nav></center></acronym>
    <thead id="l2dqr"><ruby id="l2dqr"><wbr id="l2dqr"></wbr></ruby></thead>
    <var id="l2dqr"></var>
    1. 英語語法網 英語詞匯網 高考英語網 中考英語網
      精心組稿 精巧編排 精彩紛呈 全心打造英語第一品牌!
      加入收藏
      網站地圖
      購點說明
      首    頁 | 高考新聞 | 高考聽力 | 高考口語 | 詞匯用法 | 詞語辨析 | 考綱詞匯 | 高考語法 | 單項填空 | 完形填空 | 閱讀理解 | 短文改錯 | 書面表達 | 讀寫任務 | 語法填空 | 信息匹配 | 閱讀填空 | 閱讀簡答 | 單詞拼寫 | 完成句子 | 對話填空 | 任務型閱讀 | 慣用法 | 備考方略 | 高考陷阱 | 模擬題庫 | 真題匯編 | 文化背景 | 英語百科 | 趣味英語 | 雙語閱讀 | 外語院校 | 綜合資料 | 真題詳解 | 下載中心 | VIP 通道 | 會員之家 | 名師家教 | 猜題押題 |
      您現在的位置: 首頁 >> 高考英語 >> 閱讀理解 >>
      2014高考英語閱讀理解訓練-有詳解(14)
      文章作者:admin    文章來源:高考英語網    點擊數:   更新時間:2014-01-06
              ★★★ 【字體:
      說明:引用此文請注明出處,并務請保留后面的有效鏈接地址,謝謝!


      2014高考英語閱讀理解訓練-有詳解(14)

       

      On May 29, 1973, Thomas Bradley, a black man, was selected mayor of the Los Angeles. Los Angeles is the third largest city in the United States, with a population of three million. About sixteen percent of the city’s population are black.

      News of this election appeared on the front pages of newspapers everywhere in the United States. Here is how one major newspaper reported the event:

      LOS ANGELES ELECTES BRADLEY MAYOR UNSEATING YORTY

      BLACKS WINS% OF VOTES

      Bradley called this victory over Yorty “the fulfillment(實現) of a dream”. During his childhood and youth, people had kept telling him, “You can’t do this, you can’t go there, because you are a Negro.” Nevertheless he had won a decisive victory over a man who had been the city’s mayor for three terms. Bradley had won 43. 7 percent.

      Los Angeles voters have had many opportunities to judge. Thomas Bradley had to form an opinion of him. The son of a poor farmer in Texas, he joined the Los Angeles police force in 1940. During his twenty-one years on the police force he earned a law degree by attending school at night. He was elected to the city council(市政廳) ten years ago.

      At the time of the Los Angeles election, three other American cities already had black mayors, but none of those cities had as large a population as Los Angeles. Besides, the percentage of blacks in those other cities was much larger. Cleveland, Ohio, had thirty-six percent black when Carl Stokes was elected mayor of Cleveland in 1967. In the same year Richard Hatcher was elected mayor of Gary, Indiana, which have fifty-five percent black. In Neward, New Jersey 60% of the population were black when Kenneth Gibson was elected in 1970. Thus election of a black mayor in those cities was not surprising.

      In Los Angeles thousands of white citizens voted for Thomas Bradley because they believed he would be a better mayor than the white candidates. Bradley had spent 48 of his 55 years in Los Angeles. Four years ago Bradley lost mayoral election to Yorty. This time Bradley won.

      1. In the author’s opinion, it was surprising that _______.

      A. the whites would vote for a black mayor

      B. a black mayor would be elected in such a large city

      C. a black from a poor farmer’s family could be elected mayor of Los Angeles

      D. there would be so many black mayors

      2. From the passage we can infer that people _______.

      A. voted for Bradley because his black color

      B. didn’t care much about his color when they voted

      C. voted for him to give him a chance to fulfill his dream

      D. voted for Bradley because they trust him

      3. Bradley hit the front page headline for _______.

      A. he was the first black mayor in history

      B. he was the first black mayor in the south of USA

      C. he was the first black mayor of one of the largest cities in USA

      D. a poor farmer’s son could also win an important election

      4. From Bradley’s victory in the election we can see that _______.

      A. blacks had equal rights as whites in the USA

      B. black people’s situation began to be improving much more than before

      C. one can be successful through hard work in US no matter what color you are

      D. it is sure that someday US will have a black president (www.lovestoryofgod.com)

      【答案與解析】本文講述的是黑人布拉德利托馬斯競選為洛杉磯市長的事情。

      1. A。推斷題。根據第1Los Angeles…with a population of three million. About sixteen percent of the city’s population are black 和倒數第2Besides, the percentage of blacks in those other cities was much larger Thus election of a black mayor in those cities was not surprising可以推斷出令人驚訝的是白人會選一個黑人當市長。故答案選A。

      2. D。推斷題。根據文章最后一段In Los Angeles thousands of white citizens voted for Thomas Bradley because they believed he would be a better mayor than the white candidates可知答案為D。

      3. C。推斷題。根據第1Los Angeles is the third largest city in the United StatesAt the time of the Los Angeles election, three other American cities already had black mayors, but none of those cities had as large a population as Los Angeles可推出答案為C。

      4. B。推斷題。本文通過講敘黑人布拉德利托馬斯當選為洛杉磯市長,主要說明了黑人的地位比以前有了一些改進,故答案為B。

       

      引用地址:
      文章錄入:admin    責任編輯:admin 
    2. 上一篇文章:
    3. 下一篇文章:


    4. 相關文章推薦:
      發表評論】【加入收藏】【告訴好友】【打印此文】【關閉窗口
      網友評論:(只顯示最新10條。評論內容只代表網友觀點,與本站立場無關。
      99re6热这里在线精品视频_在线Ⅴ片免费观看视频_国产精品亚洲综合五月天_91婷婷韩国欧美一区二区
      1. <delect id="l2dqr"><em id="l2dqr"><address id="l2dqr"></address></em></delect><acronym id="l2dqr"><center id="l2dqr"><nav id="l2dqr"></nav></center></acronym>
        <thead id="l2dqr"><ruby id="l2dqr"><wbr id="l2dqr"></wbr></ruby></thead>
        <var id="l2dqr"></var>